• Nowy

ENERVIT CARBO FLOW kakaowy 400g

0,00 zł
Brutto

Produkt na bazie węglowodanów z niską zawartością tłuszczu

Ilość
Nie ma wystarczającej ilości produktów w magazynie

  • Polityka bezpieczeństwa (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”) Polityka bezpieczeństwa (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)
  • Zasady dostawy (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”) Zasady dostawy (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)
  • Zasady zwrotu (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”) Zasady zwrotu (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)

Enervit CARBO FLOW jest produktem zawierającym Flawanole z Kakao powodujące uelastycznienie naczyń krwionośnych, lepszy transport substratów energetycznych oraz przepływ krwi w organizmie. Dostarcz energii płynącej z węglowodanów cechuje się niską zawartością tłuszczu. Zaleca się stosować przed intensywnym i długotrwałym wydajności sportowej. Porcję (2 miarki) dostarcza 208 kcal dziennie, a także 400 mg flawanoli kakaowych, które pomagają utrzymać elastyczność naczyń krwionośnych (przy minimalnej dziennej dawce 200 mg flawanoli kakaowych).

Zalecane porcjowanie: Aby przygotować Enervit Carbo należy wsypać 1 lub 2 miarki do 150-200 ml wody lub odtłuszczonego mleka, dobrze mieszając. Alternatywnie można wymieszać z niskotłuszczowym jogurtem. Należy stosować wodę lub mleko o temperaturze pokojowej lub nieznacznie cieplejsze w celu uniknięcia sytuacji gdzie flawanole kakaowe ulegną rozkładowi pod wpływem ciepła.

Rekomendujemy aby zastosować Carbo Flow przed docelową imprezą lub sprawdzianem: stosując 1 miarkę dziennie przez 2 tygodnie poprzedzające nasz cel, lub gdy czasu jest mniej stosować 2 miarki dziennie prze 7 dni poprzedzających nasz cel.

 Ostrzeżenia. produkt jest stosowany jako część zróżnicowanej diety i zdrowego stylu życia. Nie należy przekraczać zalecanej dziennej dawki (maksymalnie 2 porcje dziennie).

Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu

Skład: Izomaltuloza (77%) * - proszek kakaowy o zmniejszonej zawartości tłuszczu zawierający do 8,3% flawanoli (stopień polimeryzacji 1-10) (10,6%) - Maltodekstryna (5,8%) - proszek kakaowy alkalizowany o zmniejszonej zawartości tłuszczu (kakao w obniżonej zawartości tłuszczu, regulator kwasowości: węglan potasu) (3,74%), - środek zagęszczający: karboksymetyloceluloza sodowa - aromat - sól - chlorowodorek tiaminy.

* Izomaltuloza jest źródłem glukozy i fruktozy.

Może zawierać śladowe ilości Zboża zawierające gluten, jaja, soja, mleko, sezam, orzechy.